top
header

Bryllupskørsel i åben Flint 1925

packard
Designet efter Locomobile, USA’s dengang dyreste bil


At køre i åben veteranbil er noget helt specielt. Man tager det roligt, sanser meget mere og har det helt store overblik. Og der er ikke meget, der tager sig bedre ud i gadebilledet end et brudepar i en fornem åben veteranbil, der stille stryger af sted på en dejlig solskinsdag. (Og solskin er det jo heldigvis, når man har bryllup, men skulle ”det umulige” ske, kan vi dog slå kalechen op)

En Flint fra 1925 er en uhyre sjælden bil. Det var også en sjældent veldesignet amerikansk bil for de velbjergede, som kostede, hvad der svarede til seks Ford T’er. Den var bevidst designet efter, og blev kaldt ”The junior Locomobile”, som på den tid var USA’s dyreste bilmærke, og som tilhørte samme koncern ledet af Billy Durant; manden som oprindeligt startede General Motors, men blev fyret derfra ikke mindre end to gange før 1920!

6 cyl. rækkemotor med 70 hk og en topfart på over 70 miles og hydraulisk udlignende 4-hjuls bremser var avanceret i 1925, og det er ikke helt lige meget. Det betyder nemlig, at man i dag kan følge med i trafikken, og i modsætning til mange andre veteranbiler også tør, fordi man - ikke uvæsentligt - også kan stoppe! Der er frådset rigeligt med pladsen bagi, og det let at komme ”op” i bilen, også med brudekjole på.

Dette her eksemplar er den eneste Flint i Danmark. Den er hentet hjem fra New Zealand (derfor højrestyringen), hvor en læge, som hellere ville have været ingeniør restaurerede den pietetsfuldt for en del år siden.


- Til bryllup, "den fine polterabend" eller events i Storkøbenhavn

Mail eller ring til

Steen Ulrik Pedersen

Tlf. 25154455

for priser og bestilling

event@bryllupsbiler.dk

NB! Kører kun på Sjælland