top headercouplepackard
ornament

Bryllupskørsel i Packard 1929

Her får I en ekstra oplevelse. En tur tilbage i tiden.

I datidens førende luksusbil, Packard, som de fleste velhavende, fra gangstere til kongelige, foretrak. Bilen er helt original i lak og indtræk, hvilket gør, at man virkelig træder ind i en svunden tid, i 1929.

8 cyl. 5,2 ltr 90 hk og topfart 80 miles var dengang en oplevelse - og er det stadig.

Til bryllup, "den fine polterabend" eller events i Storkøbenhavn.

ornament

Lidt mere for de bilinteresserede:

Packard var verdens mest kendte prestigebil på denne tid, og producerede halvdelen af verdens luksusbiler. Cadillac var den største konkurrent, men havde ikke den samme magi i navnet som Packard og solgte kun omkring det halve. Hvis man siger Packard til sine forældre eller bedsteforældre vil de sikkert nikke anerkendende. Men alting har en ende, og mærket sluttede i 1958, i øvrigt udkonkurreret af førnævnte - Cadillac. 

packardPackard vandt sit ry ved allerede i 1915 at serieproducere den første V12´er . I tyverne satte man igen trenden for luksusbiler ved at udvikle en række 8´er af meget høj kvalitet. I 1929 udviklede man en lidt kortere udgave af 8´eren på "kun" 5,2 ltr. Det er den som sidder i denne første "Standard 8". Normalt leveredes Packard med pladehjul.

Dette eksemplar har som ekstraudstyr træhjul af hickory (amerikansk asketræ), som regnedes som det stærkeste man kunne få, og ekstra dobbelte reservehjul i skærmene. Det udstyr kostede alene, hvad der svarede til en halv Ford A i 1929.

Jeg fandt dette helt utroligt velbevarede eksemplar på et amerikansk site på Internettet i 2001. Bilen befandt sig i Florida, og stod til salg som arvegods hos et par søstre til en tilsyneladende, alt for lav pris.

De kunne ikke få den startet.

packardJeg var nødt til at sende pengene uden at vide, om jeg fik noget - men, som det ses var jeg heldig.

Efter at have rettet et sammenklemt benzinrør ud, og renset bundkar for klæg, gammel olie, fik jeg liv i den. Nu ved jeg hvordan Dr. Frankenstein følte sig!

Senere ordnede jeg ventiler og kunne konstatere, at motoren ellers var stort set uden slid.
I 2002 blev den synet - uden bemærkninger. Så, jeg var heldig, og fik en helt unik bil til halv pris. Bilen kører med historiske nummerplader; en ny og ganske ubureaukratisk ordning i Danmark.


Se annonce fra tiden, klik ovenfor.

ornament


ornament

Mail eller ring til

Steen Ulrik Pedersen

Tlf. 25154455

for priser og bestilling

event@bryllupsbiler.dk

NB! Kører kun på Sjælland

PS. Skal I bruge en bryllupsfotograf, så kan vi også finde ham!

Se  www.eventfoto.dk


ornament